MENY 2023
MINDRE RÄTTER & TILLTUGG
Nocellaraoliver 59:-
Rökta mandlar 59:-
Småpåsar chips 30:-
Vitlöksbröd 59:-
Nåt litet att tugga på innan eller varför inte tillsammans med någon varmrätt.
Smörrebröd 89:-/st
1 st är en förrätt, 2 st är en huvudrätt och 3 st är för den riktigt hungrige.
Skagen: Precis som Tore Wretman skulle ha gjort den.
Gubbröra: En underbar röra för den redan invigde. En kall klar till detta och livet är bra.
Rostbiff från Kustcharken med dansk remoulad och rostad lök
Serveras på danskt rågbröd.
Charkbricka Bohuslän 239:-
Fråga personalen om vilka sorter som finns hemma.
Den här delar ni på två som förrätt eller äter den själv som huvudrätt i kvällssolen.
Allt kallskuret har vi hämtat från Kustcharken.
Rostbiff och enrisrökt karré, 3 sorters korv. Bohuslänsk havtornsmarmelad, fransk bondost, rökta räkor, nocellaraoliver och Mörsjötunnbrödschips
Löjromstartelett 169:-
En filodegstartelette fylld med potatis- och smetanamousse. Toppas med en redig hög löjrom, picklad lök och örter.
Ostron med tillbehör 3st för 90:- kronor eller 35:-/st
Klassiskt underbart. Våra tillbehör är citron, tabasco och schalottenvinaigrette.
Svart Caviar, 10 gram 195:-
Klassisk störrom på is. Serveras med kex. Perfektion i sin enkelhet.
REDIGT MED KÄK
Fish n’ Chips 225:-
Pankopanerad pinfärsk fisk, pommes av hög kvalitet och en riktigt grym remoulad.
Moules frites 245:-
En klassiker som vi älskar att äta och tillaga. Förena dig till skaran.
Räkmackan 225:-
En rejäl hög med räkor på klassiskt danskt rågbröd. Hemslagen majonnäs och ägg i botten. Alla smaker i varje tugga. Serveras med sallad och inlagd rödlök.
Bryggans Fiskgryta 265:-
Allt som behövs en sommar på västkusten. Torskrygg, forellrom och räkor i en gryta med smak av fänkål, morot, sockerärta och dillkokt potatis.
Halstrad Tonfisk 279:-
Härligt lätthalstrad tonfisk. Serveras med romansallad, friterad kronärtskocka, avocado, inlagd mild chili och krutonger. Sist men inte minst havsbandets bästa Caesardressing.
Pasta Scampi 229:-
Tagliatelle, scampi och musslor i en klassiskt mustig tomatsås. Toppas med ruccola och parmesan.
Burgare (kan fås vegan) 235:-
Kustcharkens nötkött och fina grillbacon i denna kanonburgare. Övriga ingredienser är coleslaw, pepperjackost, picklad rödlök och saltgurka. Serveras med pommes och dip.
Flankstek 269:-
Numera en klassiker. Mör rosastekt flank som serveras med dragoncréme, rödvinssås, citrondressad sallad och Bryggans goda pommes.
EFTER MATEN
Pralin 25:- (2 för 40:-)
Mörk tryffel, Mjölkchokladganache, smörkola och salt. Mandel- och hasselnötspralin.
Smulpaj lemoncurd 119:-
Vi serverar vår goda smulpaj i glas med lemon curd med en liten touch av ingefära. Vi varvar detta med en vit choklad- och mascarponecréme.
Choklad- och karamellkaka 119:-
På en botten av mandelkaka och puffat ris har vi lagt ett lager karamellkräm och ett lager av chokladmousse. Serveras med syrlig hallonsås.
Glass/sorbet 30:- (2 för 50:-)
Vi har både gräddglass och sorbet. Fråga vilka smakerna är idag.
Smågodis 45:-
För att få upp blodsockret på alla kring bordet på eftermiddagen är detta den perfekt lösningen.
Kall Punsch 4cl 76:-
Kanske har du glömt det eller aldrig tänkt det. Punsch utgör en underbar dessert för den vuxne och den festglade. Håll ut!